Общи условия

Настоящите ,,Общи условия,, уреждат взаимоотношенията между електронния магазин ,,ellecosmetics.net,, като продавач от една страна и потребителите на интернет страницата и услугите, намиращи се на домейна ellecosmetics.net (наричан за кратко сайт), като купувач от друга страна. Тези условия обвързват всички потребители, които с натискане на всеки един обект, линк или бутон, разположен на страниците на ellecosmetics.net (с изключение на линка към настоящите ,,Общи условия,,) се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да спазват тези ,,Общи условия,,

Данни за титуляра на сайта

Интернет страницата ellecosmetics.net е част от ЕТ ,,Елка Павлова,, регистрирана по Търговския закон на Република България, ЕИК:831438218 ИН по ДДС BG 831438218.
Седалище и адрес на управление: гр.София, кв.Суха река, бл.95, вх.Д ,ап.18
Фирмата е регистрирана в Софийски градски съд под дело 25847/1993

Регистрация

От ellecosmetics.net можете да направите поръчка като гост или като регистриран потребител. Зa да се регистрирате, трябва да си изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата база данни. След успешна регистрация и съхранение на Вашите данни в системата, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да промените адреса за доставка и личните си данни, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката, ако това е необходимо. С натискането на бутона ,,Поръчай,, Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия.

Поверителност на данните

Предоставените от клиентите лични данни на ellecosmetics.net (име, адрес,телефон, e-mail и др.) ще бъдат използвани единствено и само във връзка и нуждите на договорните отношения на страните и в обслужването Ви като клиент-за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставянето на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки Закона за защита на личните данни. ellecosmetics.net се задължава да не предоставя личните ви данни под никаква форма на трети лица нито да ги използва за различни от гореспоменатите цели.

Поръчка

Можете да поръчате от ellecosmetics.net всеки делничен  ден и събота от 9.00 часа до 21.00 часа, а неделя и официалните празници от 9.00 часа  до 18.00 часа. При финализирането на Вашата поръчка, имате възможност да прегледате избраните от Вас продукти както и информацията за доставка и връзка с Вас и при нужда да направите корекции. Ще бъдете уведомени чрез имейл за потвърждаването на Вашата поръчка.

Правилно попълнената и изпратена чрез ellecosmetics.net  или телефонно обаждане поръчка е обвързващо предложение за сключване на договор за продажба от разстояние с продаващата страна, при което купувачът е обвързан от периода на 21 дни от изпращането на поръчката да сключи договор с продаващата страна.

Самият договор за продажба е изготвен от продаващата страна и се смята за актуален след като продаващата страна изпрати стоката на получателя.

Предвид факта, че договорът за продажба, сключващ се между магазина и потребителите на сайта, се сключва въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки, при която от момента отправянето на предложението до сключване на договора, както и за времето на сключването на договора, страните не са във физически контакт помежду си, договорът се явява договор за продажба от разстояние съгласно разпоредбите на ЗЗП.

Потребителят има право да анулира поръчката, т.е. да се откаже от предложението си за сключване на договор за покупка, без да дължи каквито и да е било неустойки, и то до момента на изпращане на стоката. Потребителят се задължава да уведоми продавача за този факт посредством имейл или по телефона.

Продуктите, закупени на сайта ellecosmetics.net не са предназначени за последваща продажба.

Цена на поръчката

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е заявил, плюс цената за доставка и евентуално цената за застраховка на пратката. Всички цени са с предварителна начислено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Цените са посочени в левове. Към всяка поръчка се прилага фактура.

Затруднения при изпълнение на поръчката

Възможни затруднения при осъществяване на поръчката:

  1. Един или повече от поръчаните артикули не са в наличност; при такива обстоятелства представител на ellecosmetics.net ще се свърже с Вас във възможно най-кратък срок;
  2. Адресът за доставка/фактура е непълен или погрешен;
  3. Погрешен телефон за връзка с клиента.

Начини на плащане

  1. Плащане с наложен платеж (плащане при доставка)– купувачът заплаща цялата сума на куриера при получаване на поръчката;
  2. Плащане с банков превод- поръчката се обработва и изпраща от продавача едва след като заплащането на дължимата сума от страна на купувача постъпи по банкова сметка на продавача. При получаване на пратката купувачът не дължи никакво заплащане на куриера.

Данни за плащане

Титуляр на банкова сметка: Банка Пиреус-България, ЕТ Елка Павлова IBAN BG73PIRB74011727004210

Доставка

При поръчка от сайта ellecosmetics.net доставката се извършва само на територията на България. Доставката се извършва в рамките на 3-5 работни дни и използваме куриерските услуги на фирма Speedy. Не предлагаме опция ,,Преглед на пратката преди доставка,,.

Отказ от сключен договор

Купувачът има право да се откаже от сключен договор в 30 дневен срок от получаване на стоката. Продавачът се задължава да възстанови на купувача сумата за върнатият артикул без излишно отлагане, а то най-късно в 14-дневен срок, считано от датата на която продавачът получи съобщение от страна на купувача за отказ от сключен договор. В случай , че продуктът е бил употребяван, не може да се извърши отказ от сключен договор. Също така не може да се извърши отказ от сключен договор за продукти , чието естество изключва това, и то предимно от хигиенна гледна точка (напр. червила, кремове, спирали, шампоани, балсами, четки за лице, четки за зъби, епилатори, машинки за бръснене и др.). В случай, че върнатият продукт е непълен, увреден или видимо използван, продавачът има право да изисква компенсация за възникналите вреди. За целите прилагане на правото за отказ от сключен договор, купувачът следва да уведоми за отказа от сключен договор по електронната поща на адрес office@ellecosmetics.net

Рекламация

Въпреки, че процентът на рекламации е изключително малък, добре е да знаете, че продуктите от ellecosmetics.net са със същата гаранция, каквато е предоставяна от стандартните парфюмерийни магазини. В наш интерес е да уредим Вашата рекламация в най-кратък срок. Законоустановеният срок за разглеждане на рекламация е 30 дни, след датата на заявяването й.

Преди да изпратите рекламацията, моля свържете се с нас за повече информация на телефон 0895781444

Моля, изпратете вашата информация на адрес office@ellecosmetics.net

В пратката приложете описание на причините за рекламация и кoпие от фактурата за закупената стока или информация за Вас, с която да идентифицираме Вашата покупка (най-често това е име, на което сме изпратили поръчката или въведен телефонен номер). Моля, посочете номера на банковата сметка по която желаете да Ви бъде възстановена сумата по върнатият продукт, в случай, че Вашата рекламация бъде призната.

В случай на рекламация на електронен уред, моля изпратете продукта на посоченият по-горе адрес за рекламация. След получаването на рекламирания продукт, ние от наша страна ще се свържем с оторизиран представител на съответната марка и ще Ви уведомим за резултата и начина за решаване на рекламацията.

Не забравяйте да ни представите пълна информация за контакт с Вас, включително имейл и телефонен номер, на който да ви уведомим за хода на рекламацията. Ако рекламацията е призната, Вашите транспортни разходи ще бъдат възстановени.

Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще изискат от нас наложен платеж. В такъв случай пратката няма да бъде приета.

За рекламации може да пишете на office@ellecosmetics.net

Гаранция

Гаранцията започва да тече от датата на получаване на стоката от потребителя. Продуктите имат 24-месецен гаранционен срок. Продавачът е отговорен за всички дефекти на продуктите при получаването на стоката или при появяването им по време на гаранционния период. Това не се отнася за дефекти, причинени от грубо или неправилно прилагане или механични повреди.

Спорове и жалби

За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия и допълнителни запитвания маже да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка.

Въпреки, че не го очакваме, в случай на възникнал спор можете като потребител да се обърнете към орган за алтернативно решаване на спорове, който орган за Република България е Комисията за защита на потребителите. Спорът може да се решава и онлайн.

Имате ли въпроси ? Пишете ни .